Markku Salo: Vuosikoira 2019 Reidar.

Nuutajärven lasikylän uunien hehkussa syntyy näinä viikkoina 100 uutta Vuosikoiraa. Muotoilija Markku Salon seitsemäs Vuosikoira julkistetaan la-su 6.-7.4.19 Galleria Markku Salon tiloissa Nuutajärven vanhassa Pajassa. Galleria on avoinna 11-16.

Vuoden 2019 vuosikoira Reidar kantaa mukanaan kepeää maskuliinisuutta siniharmaalla värillään ja kulmikkaalla muodollaan. Metalliverkkoon puhalletut kyljet on puolestaan kiedottu raikkaanvalkoiseen filigraaninauhaan. Reidarilla on mukanaan yllätys: se on toiseksi viimeinen muotoilijansa Vuosikoira.

Ensimmäinen, nimeltään Nuutajärven noutaja, julkistettiin vuonna 2013. Rajattu teossarja löysi nopeasti ystävänsä, eikä vapaana ole juossut montakaan. Vuonna 2020 julkistetaan näin ollen viimeinen Vuosikoira. Vuosikoiria tulee täten olemaan 8 erilaista.

Markku Salon suunnittelema vuoden 2019 Vuosikoira Reidar on valmistettu Nuutajärven Lasikomppanian hytissä käsityönä. Jokainen teos on numeroitu ja muotoilijansa signeeraama. Hinta on 380 €. Sen valmistamiseen (lasinpuhallukseen, hiomiseen) ovat osallistuneet Nuutajärvellä työskentelevät ammattilaiset Janne Rahunen, Manuel Diemer, Otto Koivuranta, Inchal Ha ja Heikki Viinikainen.

Julkistusviikonloppuna järjestetään Lasikylän Avoimet Ovet, jolloin useat työpajat ja myymälät sekä Kahvila + Keittiö Sylvi ovat myös avoinna. Lisätietoja verkkosivuilla www.nuutajarvi.fi.

Vuosikoiran varauksia vastaanotetaan sähköpostitse marjaleena.salo55(at)gmail.com