Markku Salon retrospektiivinen yksityisnäyttely Vientos del Norte on esillä neljännessä paikassa Espanjassa. Salon lähes 30-vuotista lasitaiteilijan uraa esittelevä näyttely avautuu Gadizin kaupungissa Castillo Santa Catalinassa. Lounaisespanjalainen kaupunki sijaitsee Atlantin rannalla, ja on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista.

Avajaisissa olivat läsnä mm. Suomen Espanjan suurlähettiläs Markku Keinänen ja Suomen Madridin-instituutin johtaja Martti Pärssinen. Suomen Espanjan suurlahetysto Suomen Madridin insituutti

Vientos del Norte -näyttely on kiertänyt Espanjaa viime keväästä. Näyttely on nyt neljännessä paikassa. Ensimmäinen näyttelypaikka oli Madridissa Museo de Arte en Vidriossa, toinen La Granjassa Museo de la Real Fàbrica de Cristalissa ja kolmas Lugossa Centro de Artesania e Desenossa.

Näyttelykierrosta ovat tukeneet Suomen Madridin suurlähetystön ja Madrid-Instituutin lisäksi Näyttelyvaihtokeskus Frame ja Pirkanmaan taidetoimikunta.

Cadizin-näyttely lehdistössä: La Voz ja Diario de CadizVientos del Norte – Markku Salo. Castillo Santa Catalina, Gadiz. Näyttely on avoinna  25.6.2011 saakka.