Vientos del Norte – (Pohjoisen tuulet) näyttely on esillä espanjalaisen Lugon kaupungin Taide- ja designkeskuksessa. Näyttelytila, 1600-luvulla rakennettu Santa Marian -kirkko, on holvattuine kattoineen vaikuttava ympäristö Markku Salon 28-vuotista lasitaiteilijan uraa esittelevälle näyttelylle. Näyttelyssä on teoksia uran alkuvaiheilta saakka nykypäivään.

Näyttelyn avasi Suomen Madridin-suurlähettiläs Markku Keinänen yhdessä autonomisen Galician alueen presidentti José Ramón Gómez Besteiron kanssa. Avajaisissa olivat läsnä myös Suomen Madrid-instituutin johtaja Martti Pärssinen, Lugon pormestari José López Orozco sekä sekä varapresidentti Lara Méndez. 17.2.2011 pidetyt avajaiset huomioitiin lehtiartikkeleilla sekä kahden tv-kanavan reportaaseilla. (viitteet lehtiartikkeleihin kohdassa Pressi > Julkisuus). Myöhemmin näille sivuille tulee linkki, jonka kautta voi katsoa videota näyttelystä.

Markku Salon näyttely on kiertänyt Espanjaa viime keväästä. Näyttely on kolmannessa paikassa. Ensimmäinen näyttelypaikka oli Madridissa Museo de Arte en Vidriossa ja toinen La Granjassa Museo de la Real Fàbrica de Cristalissa.

Näyttelykierrosta ovat tukeneet Suomen Madridin suurlähetystön ja Madrid-Instituutin lisäksi Näyttelyvaihtokeskus Frame ja Pirkanmaan taidetoimikunta. Lue suurlähetystön sivuilta

Lugo on Unescon maailmanperintökohde, sillä kaupungissa on ainoa täydellisenä säilynyt roomalaisaikainen kehämuuri 200-luvulta.

Vientos del Norte – Markku Salo. Centro de Artesania e Deseno. Capela de Santa Maria, Ronda da Muralla, Lugo. Näyttely on avoinna 27.3.2011 saakka.