Markku Salo: Tammerkosken kuohu

Taiteilija Markku Salon Tammerkosken kuohu -veistos on uusi Tampereen palkinto

Lasitaiteilija Markku Salo on tehnyt Tampereen kaupungin uuden palkinnon Tammerkosken kuohu, joka luovutetaan vuosittain Tampereen päivänä yhdelle tai useammalle henkilölle Tampereen hyväksi tehdystä työstä.

Vuodesta 1994 alkaen palkinto on ollut Unto Hietasen Lähtevät kurjet -veistos, jonka valmistussarja on loppunut. Markku Salon uusi teos valittiin kaupungin kuvataiteen asiantuntijaryhmän järjestämän kilpailun perusteella.

Ensimmäistä kertaa Markku Salon veistos on esillä 1.10.2016 järjestettävällä Tampereen päivän vastaanotolla, jossa Tampereen kaupunginhallituksen päättämät palkinnot luovutetaan.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen: Markku Salon Tammerkosken kuohu -palkinnossa on kehittyvän Tampereen tunnelmaa, kuin rotvallikiven ja lasin sovittamattomalta tuntuvaa yhteyttä. Tässä perinteitä ja uusia elementtejä yhdistelevässä hengessä me viemme kaupunkia eteenpäin. Teos lepää vahvalla tamperelaisella kivijalalla, ollen samalla kuitenkin visuaalisesti kepeä, valmiina kuohumaan kuten me tamperelaiset.”

Edellä Tampereen kaupungin tiedote 27.9.2016.

Tammerkosken kuohu -veistokset on valmistettu lasista ja Tampereen vanhasta katukivestä. Markku Salo on valmistanut ne työhuoneellaan Nuutajärven lasikylässä.