FINNISH DESIGN UNWRAPPED – Design- ja valokuvanäyttely

Finnish Design Unwrapped -näyttely esittelee nykyhetken kiinnostavinta suomalaista muotoilua design-esineiden ja valokuvaaja Jani Kailan ottamien valokuvien kautta.

Unwrapped toteutetaan  Lontoossa 16-25.9.2011. Se on Lontoon Design Festivaalin partneritapahtuma, ja on osa kansainvälistä World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Näyttelyssä esitellään 19 designer-muotokuvan rinnalla kuvia jokaisen muotoilijan suunnittelemista töistä. Kuvat ovat esillä yhdessä huonekalujen, valaisimien, kenkien, korujen, lasiesineiden, keramiikan ja installaatioiden kanssa samassa tilassa.

Markku Salo on yksi Unwrapped-näyttelyyn kutsutuista ja kuvatuista taitelijoista. Mukana ovat myös Anu Penttinen, Stefan Lindfors, Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen, Tapio Anttila, Mikko Paakkanen, Rane Vaskivuori, Jonas Hakaniemi, Aki Choklat, Julia Lundsten, Maria Jauhiainen, Lotta Veromaa, Mika Tolvanen, Nathalie Lahdenmäki, Jatta Lavi, Veera Kulju, Päivi Raivio ja Tuomas Ervamaa.

Jani Kaila kuvasi muotoilijoita työn ääressä ja vapaa-aikana luonnossa tai heidän inspiraationsa lähteillä ja kuvat antavat siten osaltaan perspektiiviä suomalaiseen muotokieleen.

“Halusin ymmärtää kuinka muotoilijat työskentelevät ja rentoutuvat; mistä he ammentavat ideansa. Kuvasin heitä mahdollisimman vapaasti, ympäristössä jonka jokainen tunsi omimmakseen. Luonnollisen ilmapiirin säilyttäminen oli tärkeää, sillä haluan yleisön aistivan sen, kuinka ympäristö heijastuu suunnittelijan valintoihin. Kuvausprosessi oli myös minulle erittäin palkitsevaa, sillä tutustuin muotoilijoihin henkilökohtaisesti, ja opin ymmärtämään heidän työtään ja prosessejaan. Pyrin esittämään tuotteet elävinä, niin että olennainen nousee pinnalle”, sanoo Jani Kaila.

Lisätietoja: Jani Kaila, +44 7576 042 873, kailajani@gmail.com

www.unwrapped.fi, www.janikaila.fi