Haiku

Haiku-kulho on muotoilija Markku Salon uutuustuote, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan. Käsityöllisin lasinpuhallusmenetelmin valmistettu Haiku on kulho jälkiruoalle, naposteltavalle tai vedellä täytettynä vaikkapa pienille ruusuille. Suurempi Haiku (vetoisuus 3 litraa) on puolestaan näyttävä astia raikkaalle salaatille. Elegantin muotonsa ja keveytensä ansiosta se sopii juhlakäytössä esimerkiksi kastemaljaksi.

Yhdessä-maljakko ilahduttaa kukkien kera tai ilman. Uudet värit, limen vihreä ja oranssinkeltainen, jo sinällään tuovat auringon huoneeseen. Maljakkoa on kaksi eri versiota: toinen avautuu suuta kohden, toinen supistuu. Maljakot sopivat toinen toisensa kylkeen, joten niitä voi kerätä yhtenäisen rivin, jolloin käsillä on väritutkielma, joka ei välttämättä täytettä kaipaa.

Yhdessä

Molemmat tuotteet on valmistettu Nuutajärven Lasikomppanian hytissä. Haiku ja Yhdessä ovat yksittäin valmistettua käsityötä, joissa näkyy suomalainen lasinpuhallustaito. Tuotteita valmistetaan lyhyinä sarjoina.

– Näitä esineitä suunnitellessani olen muodon lisäksi ajatellut ensisijaisesti niiden käyttäjiä. Haiku-kulhot ovat konepestäviä, päällekkäin pinoutuvia ja käytännöllisen kokoisia. Uskon, että niiden sataprosenttisella kotimaisuudella on myös merkityksensä, Markku Salo sanoo.