Vuoden 2017 vuosikoira, Haukku Fennica, seisoo talvisella jäällä ja keskittyy avantoon, josta ilmaantuu kohta jotain uutta ja kiintoisaa. Muotoilija Markku Salon Ilmeikkäiden vuosikoirien sarja on täydentynyt viidennellä jäsenellä. Haukku Fennica osallistuu olemuksellaan Suomen 100-vuotisjuhlintaan: sen syvä koboltinsininen väri, valkoisen hännän päättäväinen asento ja huurteisen jään viileys kertovat suomalaisuudesta.

Markku Salo: Haukku Fennica vuosikoira 2017. Mitat: Koira pituus 230 mm, korkeus 130 mm, halkaisija 80 mm. Jäälautta pituus 350 mm, korkeus 10 mm, leveys 160 mm.

Haukku Fennica -vuosikoirat on valmistettu Nuutajärven Lasikomppanian hytissä, kuten kaikki muutkin Markku Salon esineet. Vuosikoirassa on käytetty Markku Salon ”koiratekniikkaa”, jossa lasi puhalletaan suoraan metallikehikkoon. Teokseen kuuluva lasinen jääkansi avantoineen on irrallinen. Sen toinen puoli on hiekkapuhallettu huuruiseksi,  toinen on kiiltävä, joten voit valita, millaiselle jäälle Haukku Fennican asetat.  Vuosikoiraa valmistetaan 100 kappaleen numeroitu ja signeerattu sarja. Hinta on 380 euroa.

Vuosikoirasta on useita varauksia, joten jos olet kiinnostunut Haukku Fennicasta, kannattaa joko varata alustavasti (sitoumuksetta) tai tulla Nuutajärvelle julkistuspäivänä. Voit myös ottaa etukäteen yhteyttä.

Vuoden 2017 vuosikoira Haukku Fennica julkistetaan sen syntypaikkakunnalla Nuutajärvellä la 22.4. ja su 23.4.17 klo 11–17. Samalla on Markku Salon uuden työhuone-gallerian avajaiset. Hänen uusi työhuoneensa sijaitsee kunnianarvoisassa Paja-rakennuksessa, joka on alun perin rakennettu 1800-luvun puolivälissä muun muassa kristallihiomon tarpeisiin. Salon galleriaan käydään hänen metallipajansa ja tulevan pronssivalimon kautta, jotka kertovat muotoilija-taiteilijan arkisesta työympäristöstä.

Tuleviin suunnitelmiin kuuluu, kuten edellä on mainittu, taidepronssivalimon perustaminen. Viimeisen kahden vuoden aikana Salo on perehtynyt pronssivaluun ja aloittanut taiteellisen työskentelyn uuden materiaalinsa parissa. Se on luonteva lisä hänen muihin materiaaleihinsa – kiveen, metalliin ja puuhun. Lasi tulee kuitenkin aina olemaan lähtökohta.

Vuosikoira 2017 Haukku Fennica, kevään uudet ruusukvartsi-tuotteet, Torso ja Tuhat ja yksi yötä, sekä Salon uniikki- ja sarjatuotantoa on esillä Galleria Markku Salon tiloissa Nuutajärvellä.  Tervetuloa la 22.4. ja su 23.4.17 klo 11–17!

Lisätietoja: marjaleena.salo55(at)gmail.com tai puh. 040 563 4356 / Marja-Leena Salo

P.S. Nuutajärven lasikylän uudistuminen alkaa näkyä monin tavoin. Muun muassa täysin uudistettu kahvila & keittiö Sylvi avaa ovensa Nuutajärvi-päivänä 21.5.17. Toisin sanoen vielä huhtikuussa kylässä ei ole kahvilapalveluita.