Markku Salon Dogs-kokoelman kaksi koiraa ovat nähtävillä ensimmäistä kertaa Lasivitriini-tapahtumassa. Dogs-koiria valmistetaan rajattu, numeroitu ja signeerattu 100 kpl:een sarja. Koiria on kaksi: Yöjalassa ja Katselee kuuta. Dogs-koirat on valmistettu Nuutajärven lasikylässä.

Koira on yksi Markku Salon 30-vuotisen lasitaiteilijan uran teemoista. Ensimmäiset koiransa Salo valmisti uransa alkuaikoina. Koira – ihmisen paras ystävä – antaa olemuksellaan ja ilmeikkyydellään mahdollisuuden ilmaista tunteita, ajatuksia ja huomioita. Salo yhdistää koirissaan lasia ja metallia sekä käyttää erilaisia lasitekniikoita.

Ensimmäinen Dogs-kokoelman “pentue” syntyy Lasivitriini-tapahtumaan, joka on vakiinnuttanut asemansa uuden ja vanhan lasin ystävien keskuudessa. Lasivitriiniin voi tuoda mm. tunnistettavaksi vanhoja lasiesineitä, puhaltaa itse, täydentää vanhan lasin puutteita ja seurata Taiteen edistämiskeskuksen johtajaa Minna Sirnöä, kun tämä haastattelee lasitaiteilijoita Anu Penttinen ja Markku Salo. Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 7.9.13 klo 10-16.  Lisää ohjelmasta Lasivitriini

Yöjalassa
Katselee kuuta


Markku Salo. Dogs-kokoelma. 2013. Rajattu 100 kpl:een sarja.