Beauty Box – Markku Salo Galleria Uusitalossa 10.3.-3.4.2011

Lasitaiteilija Markku Salon (s. 1954) uudet teokset ovat kunnianosoitus ilolle, kauneudelle ja taidekäsityölle. Taiteilija on koetellut lasitekniikan rajoja etsiessään uusia keinoja ilmaista esineen sanomaa. Vapaasti rasian muotoon puhalletuissa teoksissa loistavat kulta, hopea, valkoinen ja fantasia.

Kannellinen rasia on esinetyyppinä seurannut Saloa läpi 28-vuotisen uran. Tunnetuimmat uran alkuaikojen rasioista ovat Kuninkaiden laakso (1988) ja Babylon-rasiat (1990). Nyt näytteille asetettavat tänä keväänä valmistuneet rasiat Salo määrittelee taidekäsityöksi. Teokset ovat uniikkeja, yksilöllisiä, mutta niissä on selvä viite käyttötarkoitukseensa: rasiaan, jonka sisälle voi sulkea esineitä. Salo haluaa huomioida taidekäsityön erityisesti tänä vuonna, joka on Taideteollisuusliitto Ornamon 100-vuotisjuhlavuosi. Markku Salo on valittu yhdeksi juhlavuoden taiteilijoista, ja odotettavissa on ainutkertainen robottiteos. Helsingin Esplanadin soittolavalle sijoittuvassa teoksessa kaksi ABB:n vapaaliikkeistä teollisuusrobottia etsii ja löytää menneisyytensä, esi-isänsä. Teos on esillä ja toiminnassa ympäri vuorokauden 9.-15.5.2011. (http://oonkaupungissa.wordpress.com).

Markku Salo työskentelee ja asuu Nuutajärven lasikylässä. Hän aloitti uransa Iittalan Nuutajärven lasitehtaan muotoilijana, ja on nykyisin itsenäinen muotoilija ja taiteilija. Hän on yksi harvoista suomalaisista lasitaiteilijoista, joka tekee materiaalistaan sekä taidetta että sarjatuotantoa. Beauty Box –näyttelyn esineet on puhallettu Nuutajärvellä. Beauty Box –näyttely on Markku Salon 34. yksityisnäyttely.

Beauty Box. Avoinna 10.3.-3.4.2011. Galleria Uusitalo, Lönnrotinkatu 15, Helsinki, www.galleriauusitalo.fi

Katso kuvia uusista Beauty Boxeista verkkosivujen kohdasta Pressi > Lehdistökuvat. Sivulle on ladattu kuuden teoksen kuvat. Lisää on esillä näyttelyssä.