Categories: Uutiset_suomi
      Date: Aug 19, 2013
     Title: Dogs-kokoelman koirat Lasivitriiniin
Markku Salon Dogs-kokoelman koirat ensi kertaa nähtävillä Lasivitriini-tapahtumassa Nuutajärvellä la 7.9.2013

Markku Salon Dogs-kokoelman kaksi koiraa ovat nähtävillä ensimmäistä kertaa Lasivitriini-tapahtumassa. Dogs-koiria valmistetaan rajattu, numeroitu ja signeerattu 100 kpl:een sarja. Koiria on kaksi: Yöjalassa ja Katselee kuuta. Dogs-koirat on valmistettu Nuutajärven lasikylässä.

Koira on yksi Markku Salon 30-vuotisen lasitaiteilijan uran teemoista. Ensimmäiset koiransa Salo valmisti uransa alkuaikoina. Koira - ihmisen paras ystävä - antaa olemuksellaan ja ilmeikkyydellään mahdollisuuden ilmaista tunteita, ajatuksia ja huomioita. Salo yhdistää koirissaan lasia ja metallia sekä käyttää erilaisia lasitekniikoita.

Ensimmäinen Dogs-kokoelman "pentue" syntyy Lasivitriini-tapahtumaan, joka on vakiinnuttanut asemansa uuden ja vanhan lasin ystävien keskuudessa. Lasivitriiniin voi tuoda mm. tunnistettavaksi vanhoja lasiesineitä, puhaltaa itse, täydentää vanhan lasin puutteita ja seurata Taiteen edistämiskeskuksen johtajaa Minna Sirnöä, kun tämä haastattelee lasitaiteilijoita Anu Penttinen ja Markku Salo. Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 7.9.13 klo 10-16.  Lisää ohjelmasta Lasivitriini

 

Yöjalassa                                                                 Katselee kuuta

Markku Salo. Dogs-kokoelma. 2013. Rajattu 100 kpl:een sarja.